KABA

Multimedijalna priredba za spas risova večeras u Karlovcu

KARLOVAC – Osnivanje zaklade za očuvanje euroazijskog risa, jedne od najugroženijih životinjskih vrsta u Hrvatskoj, cilj je multimedijalnog dobrotvornog koncerta mlade glazbenice Martine Filjak, koji će večeras biti održan u Karlovcu.

Pijanistica Martina Filjak, jedna od najdarovitijih i najnagrađivanijih među hrvatskim glazbenicima mlađe generacije, već više od godinu dana, temeljem sporazuma s Ministarstvom kulture, djeluje kao ambasadorica risa.

Na multimnedijalnom koncertu koji prigodno nosi naziv “Zemlja risova”, uz mladu pijanisticu nastupit će veterinar i istraživač risova Vedran Slijepčević, inače asistent na karlovačkom Veleučilištu, te glumac Vilim Matula. No, više o događanjima u Zorin domu ispričala je sama pijanistica koja se putem Skype-a javila iz Berlina.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/risovi_1.mp3}

Budući da već godinama radi izvan Hrvatske, mlada se pijanistica kao javna osoba na neki način željela uključiti u humanitarni rad, pa je svoje slobodno vrijeme posvetila borbi za spas risova. Kako je uopće došlo do te suradnje pojasnila je sama Martina Filjak.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/risovi_2.mp3}

Koncert u Zorin domu bit će održan večeras u 19.30 sati.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/risovica/*{/rokbox}

Ples