Predstavljen vodič dobre higijenske prakse za poslovanje s hranom

KARLOVAC – Pedesetak karlovačkih gospodarstvenika danas je u Gospodarskoj komori u Karlovcu prisustvovalo besplatnoj edukaciji na temu dobre higijenske prakse za trgovinu u poslovanju s hranom.

Ujedno im je predstavljen vodič koji obrađuje istu tematiku, a čiji je cilj podići razinu kvalitete rada s hranom u trgovinama i zadovoljiti sve zahtjeve europskog i hrvatskoga zakonodavstva iz ovog područja. Što primjena ovog vodiča znači za korisnike pojasnio je predsjednik karlovačke Gospodarske komore Zlatko Kuzman.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hrana_1.mp3}

Najveću korist od ovog vodiča mogli bi imati manji gospodarski subjekti, jer im vodiči na jednostavan način uklanjaju nepoznanice u pronalaženju načina udovoljavanja zakonskih uvjeta. Vodič je razumljiv i praktičan, a nadasve je koristan jer bi njegova primjena svima koji posluju s hranom trebala uštedjeti moguće probleme s inspekcijama.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hrana_2.mp3}

Vodič je karlovačkim privrednicima prezentirala pomoćnica direktora Centra za kvalitetu Hrvatske gospodarske komore Nevenka Gašparac, a polaznici su osim korisnih informacija na kraju dobili i potvrde o završenoj edukaciji.