nogomet

  • February 21, 2012
  • Admin
  • 0

ZAGREB, KARLOVAC – Nogometni klubovi Šibenik, Karlovac i Varaždin ostaju pod suspenzijom. Ako do subote ne riješe svoje financijske probleme, u proljetni dio HNL-a moglo bi krenuti samo 13 klubova.

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza odbila je žalbe Šibenika i Varaždina, Karlovac se na suspenziju nije ni žalio, pa ta tri kluba još uvijek nemaju pravo nastupa u 19. kolu HNL-a ovog vikenda. Predsjednik disciplinske komisije HNS-a, Tin Dolički potvrdio je kako nije isključeno da u drugom dijelu prvenstva sudjeluje 13 klubova.

– Domaće nogometno prvenstvo ide dalje unatoč suspenziji Šibenika, Karlovca i Varaždina, potvrdio je za Media servis povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni.

Disciplinska komisija odbila je žalbe Šibenika i Varaždina, Karlovac se nije ni žalio, pa ti klubovi i dalje nemaju pravo nastupa u prvenstvu koje počinje ovog vikenda, rekao je Josip Brezni, koji nastavak domaćeg prvenstva nije doveo u pitanje.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/brezni_1.mp3}

Suspendirani trojac ima vremena do subote, kada je na rasporedu nastavak natjecanja, spastiti situaciju i osigurati daljnje sudjelovanje.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/brezni_2.mp3}

U slučaju da suspenzija ostane i nakon subote, u najvećim problemima bio bi Karlovac. Klub s Korane već je propustio jednu utakmicu prvog dijela prvenstva, protiv Rijeke zbog štrajka nogometaša, te bi propuštanjem subotnjeg dvoboja protiv Dinama riskirali najgore sankcije.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/brezni_3.mp3}