mlijeko_drag_1

  • February 23, 2012
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Dvadesetak proizvođača mlijeka sa šireg karlovačkog područja prije podne su traktorima došli u Draganić i na taj se način priključili prosvjednicima koji već danima iščekuju odluku o za njih prihvatljivijoj otkupnoj cijeni mlijeka. Traktori su uredno parkirali izvan stare karlovačke ceste koja vodi prema Zagrebu pa prometnica nije blokirana.

Među onima koji daju podršku prosvjednicima diljem Hrvatske je i karlovački mljekar Davor Blažić, član predsjedništva Sveza Udruga proizvođača mlijeka. Naglašava kako je vidljivo da pomaka nema, ali će Savez ustrajati u svojim zahtjevima. Zato se ne žele micati iz Zagreba i sa drugih punktova.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mlijeko_drag_1.mp3}

Iako je Blažić kooperant Vindije, a ne Dukatovog KIM-a kao većina današnjih prosvjednika u Draganiću i za sada daje mlijeko u otkup, pobojava se budućnosti. Osim toga, današnje okupljanje nije samo zbog cijene mlijeka, pojašnjava Blažić i pobrojava probleme.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mlijeko_drag_2.mp3}

Prijepodnevnom prosvjedu u Draganiću pridružili su se i drugi – veterinari i proizvođači repromaterijala primjerice.

Podsjećamo kako proizvođači mlijeka traže otkupnu cijenu od 2 kune i 70 lipa po litri plus državne poitcaje kao i do sada. Ne pristaju na cijenu od 2 kune i 41 lipu koja je jučer ponuđena. Zato čekaju vijesti iz Zagreba pa ako ne budu povoljne, upalit će traktore. Oni su ionako od jutros u Draganiću okrenuti prema glavnom gradu.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mlijeko_drag_3.mp3}