kilombo_1

  • February 24, 2012
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – U Karlovac su jučer doputovali predstavnici organizacije mladih Kilombo iz Bruxellesa, kako bi razmjenili iskustva sa srodnom karlovačkom udrugom za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih Carpe Diem. Udruga Kilombo bavi se, naime, davanjem podrške umjetnicima koji žele razvijati projekte u društveno-kulturnom području, radom s mladima s manje mogućnosti te organiziranjem razmjene mladih iz Belgije s afričkim organizacijama mladih. Cilj njihova posjeta Karlovcu je organizirati zajednički projekt u sklopu programa “Mladi na djelu”, kojega financira Europska komisija.

Ideja je organizirati upravo razmjenu mladih, pa bi tako Karlovac već ovoga ljeta trebala posjetiti grupa mladih umjetnika iz ove belgijske udruge, koji će zajedno s karlovačkim kolegama organizirati zanimljive aktivnosti za mlade sklone raznim oblicima umjetničkog izražavanja. Kako je uopće došlo do ove suradnje i što točno planiraju za ljeto, otkrila je predsjednica udruge Carpe Diem Aleksandra Podrebarac.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/belgija_1.mp3}

Kako izgleda ova suradnja iz perspektive gostiju ispričao nam je mladi belgijski umjetnik Korr.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/belgija_2.mp3}

Predstavnici belgijske udruge Kilombo boravit će u Karlovcu tri dana, a za to vrijeme upoznat će se s članovima i volonterima udruge Carpe Diem, kao i korisnicima Centra za mlade u Grabiku, te definirati detalje oko planova za ljeto, za što se obje strane nadaju da je tek uvod u ozbiljniju buduću suradnju.

kilombo_2

kilombo_3