laburisti_peticija_toplana_1

  • February 27, 2012
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Svi građani nezadovoljni visokim računima za grijanje i poslovanjem gradske tvrtke Toplana od jutros na Trgu Josipa Broza na karlovačkoj tržnici mogu potpisati peticiju kojom se od gradonačelnika Damira Jelića i gradske uprave zahtjeva da pokrenu postupak utvrđivanja odgovornosti Toplane za nezakonitu naplatu grijanja i postupak povrata na taj način preplaćenih sredstava.

Potpisivanje peticije pokrenula je karlovačka podružnica Hrvatskih laburista – stranke rada, čija predsjednica Snježana Kirinić tvrdi da Toplana nelegalno naplaćuje visoke račune, jer prethodno nije sklopila ugovor s korisnicima i nije poslušala mišljenje HERA-e, koja nije dala dozvolu za povećanje naplate. Kirinić poručuje da vlast nema pravo guliti kožu građanima svaki puta kada se zbog svoje nesposobnosti i nemara nađu u gubicima.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/snjezana_2.mp3}

Građani ne smiju ispaštati zbog dugogodišnjih loših poteza vodstva Toplane i svih dosadašnjih gradskih uprava koje su podržavale takav rad i uhljebljivanje politički podobnog kadra, poručuju Laburisti.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/snjezana_1.mp3}

U prvih nekoliko sati zabilježen je velik odaziv građana na peticiju protiv Toplane, a Laburisti pozivaju i ostale da dođu na tržnicu i daju svoj potpis.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/snjezana_3.mp3}

Porazgovarali smo i s nekoliko građana koje smo zatekli kako potpisuju peticiju. Evo koje je njihovo mišljenje o radu i usluzi Toplane.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/peticija.mp3}

Ukoliko ste i vi za pokretanje postupka zbog nesavjesnog poslovanja Toplane, te ukoliko podržavate pokretanje postupka za povrat preplaćenih sredstava, peticiju možete popisati svakoga dana od 9 sati na trgu na gradskoj tržnici, osim nedjeljom. Krenete li s ovim ciljem na tržnicu, svakako ponesite dokument s OIB-om, kojega ćete morati dopisati na peticiju uz svoje ime i prezime.

Potpisi će se prikupljati do 10. ožujka.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/laburisti_toplana/*{/rokbox}