bon_appetit-129

  • February 27, 2012
  • Admin
  • 0

 

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašno
3 jaja
300 g špinata
250 g skute
juha od povrća
muškatni oraščić
3 šalica umaka bolonjez
ribani parmezan

Opis:

Tijesto za zelene lazanje:

Očistite špinat i prokuhajte ga u jako malo osoljene vode i ocijedite.
Uzmite grudicu špinata u šaku i dobro je ocijedite te stavite na kuhinjsku krpu da se osuši. Ponavljajte postupak sve dok imate špinata.
Izmiksajte grudice špinata dok ne dobijete finu smjesu.
Dodajte pripremljeni špinat i jaja u brašno te umijesite. Daljnji postupak pripreme tijesta je klasičan.
Pustite tijesto da odstoji pola sata.
Promiješajte viljuškom skutu u zdjeli i dodajte sol, papar, muškatni oraščić i pola čaše umaka bolonjez.
Razvaljajte tijesto i narežite lazanje (široke rezance) od 10 x 20 cm. Skuhajte ih u puno osoljene vode s nekoliko kapi ulja, izvadite pojedinačno i posložite na suhu krpu.
Kad se osuše stavite ih na tanjur za posluživanje i prelijte preostalim umakom bolonjez, a zatim dodajte skutu. Posuti parmezanom.

IZVOR: www.gastronaut.hr