KABA

Banija Pandas tim posjetio SAD

LAS VEGAS (SAD) – Natjecateljice karlovačkog Banija Pandas tima nastupile su na otvorenom prvenstvu SAD-a koje je održano u Las Vegasu. Prijavljeno je oko 2.300 tehničara i boraca svih dobnih skupina, uključujući 30 seniorki i seniora, koji su svoje zemlje kvalificirali na Olimpijske igre u Londonu. Zastupljene su 54 nacije, među kojima je preko 20 državnih timova.

Natjecateljski tim Banija Pandas nastupio je s dvije natjecateljice. Najbolji plasman ostvarila je Mateja Kunović (-46kg), koja je osvojila drugo mjesto pobijedivši u prvom kolu Amerikanku 4:3, te u četvrtfinalu reprezentativku Danske 7:1, te Meksikanku 3:2, te u finalnoj borbi zbog povrede noge predala borbu Amerikanki (4:6). Ana Vranešić (-63kg) izgubila je borbu od Amerikanke sudačkom odlukom (1:1). Nažalost, Nancy Magdić zbog teže bolesti morala je otkazati nastup na prvenstvu.

Na turniru od hrvatskih predstavnika nastupila je ženska uža reprezentacija koja je osvojila tri brončane medalje. (Martina Zubčić, Lucija Zaninović, Petra Matijašević).

Nakon turnira ekipa kluba u sastavu glavni trener Neven Trbojević, treneri Branimir Grba, Tomislav Bosanac i Ivana Radović, te natjecateljice Ana Vranešić i Mateja Kunović pet su dana uživali u ljepotama Las Vegasa Zatim su se uputili u državu Arizonu, gdje su obišli ljepote Grand Canyona, a za vikend su razgledali i Los Angeles, gdje su šetali crvenim tepihom prije dodjele prestižne nagrade Oscar, vidjeli Beverly Hills i najveću i napoznatiju plažu u Kaliforniji Venice Beach.

Banijanci su ugodno dočekani i smješteni u San Pedru a doček su im priredili predsjednik Hrvatske-Američke zajednice Joe Ivčević, a najveću zahvalu Banijanci dodjeljuju Fikretu Malkoču Karlovčaninu i Banijancu koji im je organizirao turističku turneju po poznatim mjestima, te ih ugostio i zbrinuo.