KABA

Mayo

 

Mayo (JabbaTon, Radio 808)

 

Mayo je multidisciplinarna djevojka, svežder u bilo kojem smislu, uskoro diplomirani grafički dizajner.

DJ-ingom i paralelno turntablismom, počela se baviti prije 4 godine. Freak je za scratchanjem, a posljednjih godinu i nešto dana scratch-a skoro svaki dan. Radi na tome da ostvari jednu od svojih većih želja – razvoj platforme zanimljivih ljudi koji se bave turntablismom i/ili produkcijom, koji bi razmjenjivali ideje i zajedno vježbali.

Jednostavno ne može prihvatiti stvari takvima kakve jesu, pa eksperimentira sa svim, najviše glazbenim mogućnostima. Jako je zagrizla za produkciju i „creative sound”, tako da u budućnosti možete očekivati hrpu čudne mjuze, live actove i raznorazne suradnje. Pretežno ju zanima novija elektronska glazba polomljenog ritma te „cutting edge” i bass žanrovi:

FUTURE & ABSTRACT BEATS/ HIP HOP/ EXPERIMENTAL/ GLITCH HOP/ BASS/ WONKY/ UK FUNKY/ DUBSTEP/ GRIME/ GARAGE/ JUKE/ FOOTWORK/ FUTURE FUNK ali i funk, neo-soul… ovisno o raspoloženju i prilici. Dobiva i mnoge pohvale te pozive na suradnju, među kojima je i pijanist Erik Deutsch koji surađuje s Norah Jones.

Zbog sličnog glazbenog ukusa i zajedničke ljubavi prema turntablismu s DJ Reom (također iz Jabba crew-a) formira ženski DJ duo koji je baziran na b2b setovima s elementima scratch-a u dvoje i drugih tehnika turntablisma. Pretežno su se orijentirali na UK bass mjuzu – od dubstepa, garagea, uk funky-ja, grime-a pa sve do hip hop-a, glitch hop-a, experimentalne electronike, d’n’b-a, ghetto-tech-a i baile funk-a. Nakon snimanja svog prvog mix-a dobivaju hrpu pozitivnih reakcija i poziva na nastupe, tako da su ovo ljeto vrtile skoro svaki vikend na većini velikih festivala u regiji – HIDEOUT, HARTERA, EXIT, SEASPLASH, TERRANEO, OUTLOOK. Prošle godine su nastupale i u Bristolu, uz poznati dubstep duo Jazzsteppa. Od rujna vode svoju emisiju “PUDING” na Radiju 808. Osim toga imaju svoju večer jednom mjesečno subotom u Purgeraju.

Inače radi i na programu “T.G.I.F.” (Thank God It’s Friday) u novootvorenom VIP clubu, surađuje i s festivalom fotografije Organ Vida, radila je na programu “Pop up!”. Radi već 5 godina kao novinar/fotograf za e-zine o zvuku i slici www.terapija.net te se bavi (logično) freelance dizajnom, fotografijom/lomografijom, ilustracijom, experimentalnim filmom i drugim oblicima vizualnih umjetnosti. Sudjelovala je u oslikavanju poznatog zida u Branimirovoj ulici.

Linkovi:

www.mixcloud.com/Mayo/
www.soundcloud.com/mayonnaise
www.soundcloud.com/rea-mayo
www.twitter.com/#!/mayonnoise
www.youtu.be/SZmi2oZ1Q8g (promo video Rea & Mayo)
www.terapija.net (e-zine o glazbi za koji radim)
www.radio808.com
www.facebook.com/JabbaTon
www.lomography.com/homes/majoo

MAYO je gošća ovotjedne emisije NEMA SPAVANJA koja starta na TREND RADIJU u petak 02.03. u 23:00h i u subotu 03.03. u 22 :00h.

Emisiju možete slušati na frekvencijama 102.1 ili 106.9 MHz; ili putem INTERNET LIVE STREAMINGA na stranici www.trend.com.hr (desno je link).
 

Emisiju za vas priprema i vodi UMINAL.

 mayo

Arhiva članaka E-RHYTHM UNIT rubrike :
https://trend.com.hr/component/content/article/1084

 


Ples