Županija do sada nije provjeravala diplome, ali odsad hoće

KARLOVAC – Nedavni otkaz pročelnici Ureda karlovačkog župana Bernardici Topolnjak Halapi zbog lažne diplome bio je tema koja je otvorila današnju sjednicu Skupštine Karlovačke županije. SDP-ovu Đurđu Macut zanimalo je da li je zaista netko mogao stopostotno riješiti test na natječaju za posao pročelnika u tako kratkom vremenu.

Župan Ivan Vučić je još jednom ponovio da je na testiranju Topolnjak Halapa bila najbolja od tri kandidata, te da do sada nisu bili dužni provjeravati diplome, no, da će ih od sada provjeravati.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zupanijska_1.mp3}

Dosta bure na skupštini potaklo je pitanje SDP-ovog Stjepana Mikulandrića kojeg je zanimalo što ima novog s odlaganjem opasnog i neopasnog otpada u Draganiću. Kako je pojasnio ravnatelj županijskog Zavoda za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Marinko Maradin, rješenje o izdavanju dozvole za odlaganje neopasnog otpada Ekologiji Maržić u Draganiću nekoliko puta je odbijeno, a sada je na Ministarstvu zaštite okoliša i prirode da odluči da li dozvola može biti izdana ili ne.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zupanijska_2.mp3}

Prije današnje sjednice došlo je do promjena u vijećničkim klupama. Tako je na mjesto Slave Mesića, HSP-ovca iz Cetingrada zasjeo njegov stranački kolega Anton Radman, a po prvi puta kao nezavisni vijećnik danas se na Županijskoj skupštini pojavio Vladimir Vozny, koji je nedavno napustio HSP upravo zbog afere lažiranja diplome Bernardice Topolnjak Halape.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zupanijska_skupstina_2902/*{/rokbox}