KABA

Jelić: Tjednik bi trebao biti kvalitetniji, no Karlovac za to nema kadrova

KARLOVAC – Karlovački tjednik i njegova upitna budućnost još je jedna od tema na kojoj se raspravljalo na današnjem aktualcu Gradskog vijeća. SDP-ov vijećnik Mladen Rakočević postavio je pitanje što će biti s ovim tjednim listom u gradskom vlasništvu, komentirajući njegovo kašnjenje za dnevnim tiskom kada je riječ o brzini objave informacija.

Na ovo pitanje gradonačelnik Damir Jelić odgovorio je kako, prema njegovom mišljenju, Karlovački tjednik, ovakav kakav je trenutno, doista nema dugoročne budućnosti.

Istaknuo je da će ovakva situacija, odnosno financiranje plaća zaposlenih u tjedniku iz gradskog proračuna, biti održiva još možda dvije-tri godine, te da je o tome već razgovarao sa zaposlenicima. Jelićevo je mišljenje da na području Karlovca ipak postoji potreba za jednim listom, makar i u tjednoj periodici, no vjeruje da tjednik kakav je danas nema budućnost ni šanse na tržištu.

Da bi povećao prodaju, smatra Jelić, nužno je podignuti kvalitetu i pretvoriti tjednik u list koji bi se bavio ozbiljnijim, reportažnim novinarstvom, no njegovo je mišljenje da među karlovačkim novinarima nema dovoljno kvalitetnog kadra koji bi bio dorastao takvom zadatku.

Budućnost tjednika gradonačelnik vidi u radničkom dioničarstvu, jer bi se, smatra, u tim uvjetima zaposlenici puno više trudili da naprave kvalitetan proizvod.

Ples