tkopije1

HRVATSKA, KARLOVAC – Karlovačka pivovara i udruga Hrvatske autoškole predstavii su edukativni projekt „Tko pije, taj ne vozi”, koji će se od ožujka provoditi u 107 autoškola diljem Hrvatske. Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Ovaj edukativni projekt pokrenula je Karlovačka pivovara kao dio stalnih napora u promicanju odgovorne konzumacije alkohola, istaknuo je predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher.

U prvoj fazi projekta, koja će trajati šest mjeseci, oko 7.000 polaznika autoškola naučit će više o odgovornom ponašanju u prometu kroz obaveznu teoretsku nastavu, te u praktičnom dijelu edukacije, pri čemu će se koristiti posebne naočale koje simuliraju vožnju u alkoholiziranom stanju. Naočale će biti darovane svakoj autoškoli koja sudjeluje u projektu kao pomoćno nastavno sredstvo.

Iako su hrvatske ceste iz godine u godinu sigurnije, pa tako i statistike za 2011. godinu pokazuju ukupno smanjenje broja prometnih nesreća za 4.4 posto, veliki problem na cestama i dalje predstavljaju upravo alkoholizirani vozači, koji su lai skrivili svaku osmu nesreću.

Projekt „Tko pije, taj ne vozi” uz predavanja i simulacije vožnje pod utjecajem alkohola uključuje i druge aktivnosti usmjerene informiranju mladih vozača kao što su edukativni letci i plakati.

tkopije2