Buffalo wings recept
Sastojci:
50 g rastopljenog maslaca
0.5 dcl ljutog umaka (možete ga pronaći u supermarketima pod nazivom chilli umak)
Mljevenog papra
Česnjaka u prahu
Šalica brašna
Žličica crvene paprike
Žličica kajenskog papra
Žličica soli
10 pilećih krilca
Štapići celera
Priprema:
U jednoj većoj posudi pomiješajte brašno, mljevenu crvenu papriku, kajenski papar i sol te dodajte pileća krilca. Moj savjet je da umjesto u posudu brašno i začine stavite u jednu vrećicu u koju ćete također dodati pileća krilca te ćete vrećicu na vrhu povezati u čvor. Na taj način ćete moći puno lakše i puno brže prekriti krilca s mješavinom brašna i začina. Nakon što ste to napravili vrlo je bitno da ostavite pileća krilca sat, do sat i pol u frižideru. To pomaže brašnu da se što bolje zalijepi za pileća krilca što pomaže kod prženja. Nakon sat i pol, pržite krilca u dubokom ulju dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Za to će vam trebati 10 do 15 minuta prženja, ovisno o veličini pilećih krilca.
Dok se krilca prže, u drugom lončiću možete pripremiti ljuti umak kojim ćete zaliti krilca. U lončiću rastopite 50 g putra te dodajte chilli umak, mljeveni papar i češnjak u prahu. Malo promiješajte te maknite s vatre. Kad su krilca gotova stavite ih na kuhinjski papir koji će upiti višak masnoće te premjestite u veću zdjelu u kojoj ćete ih zaliti chilli umakom i dobro promješati.
Za umak od sira s plemenitom plijesni:
Ako ne možete naći u supermarketu dresing od sira s plemenitom
plijesni za njegovu izradu potrebni su vam sljedeci sastojci:
Šalica majoneze
2 žlice sitno sjeckanog luka
1 češanj protisnutog česnjaka
Prstohvat sitno sjeckanog lišća peršina
Pola šalice kiselog vrhnja
Emisiju “KUHAČOM PO SVIJETU” Tee Đukić slušajte nedjeljom od 11 sati na Trend [radiju]!