KABA

Predstavljen projekt “Budi aktivan, budi PRO-aktivan”

KARLOVAC – “Budi aktivan, budi PRO-aktivan” naslov je projekta koji je danas predstavljen javnosti a namjenjen je mladim nezaposlenim osobama i studentima s područja Karlovačke županije s naglaskom na ruralna područja.

Organizator projekta je Društvo “Zvono uz Kupu” u suradnji sa Gradom Karlovcem i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje a financira ga ambasada Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj.

Voditelj projekta “Budi aktivan, budi PRO-aktivan” je Ivan Padežanin iz Društva “Zvono uz Kupu”. Sve aktivnosti iz projekta održavat će se u prostoru Centra za mlade u Zamršju, petanestak kilometara od Karlovca, rekao je Padežanin. Seminari, radionice i edukacije trajat će 12 mjeseci, a korisnici će biti nezaposleni mladi ljudi.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/padezanin_1.mp3}

Kroz druženje i niz aktivnosti mladi će imati prilike informirati se o potrebama modernog tržišta rada i trendovima volontiranja. Edukacije će se odvijati kroz više zasebnih besplatnih radionica i seminara, primjerice tečaj engelskog jezika trajat će 3 mjeseca i bit će postpuno besplatan. Opći cilj projekta je unaprijediti i opće znanje polaznika kako bi postali konkurentni na modernom tržištu rada, kaže Padežanin.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/padezanin_2.mp3}

Predstavljanje projekta “Budi aktivan, budi PROI-aktivan” za sve zainteresirane korisnike bit će u utorak, 6. ožujka u podne u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Karlovcu gdje će se dobiti još informacija. Prijave se mogu poslati i elektronskom poštom, kažu organizatori, a prijavnice i upute su i na web stranici Udruge www.zuk.hr.

 


omicron