KABA

Policija darovala slikovnice mališanima u Karlovcu i Slunju

KARLOVAC – U ime Zaklade policijske solidarnosti “Knjigama do osmjeha”, zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković posjetio je danas Karlovac, kako bi Ženskoj grupi “Korak” uručio pedesetak slikovnica, za potrebe djece koja se sa svojim majkama nalaze u tajnom skloništu za žene žrtve nasilja kojime upravlja ova karlovačka udruga. Želja Zaklade je na ovaj način promovirati kulturu čitanja kod najmlađih i uljepšati im boravak u ovakvim institucijama, ispričao je Tonković.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/donacija_1.mp3}

Zaklada policijske solidarnosti s radom je počela 2006. godine s ciljem promicanja humanitarnog djelovanja i pružanja pomoći policijskim službenicima u teškoj situaciji i njihovim obiteljima. U njezinom je članstvu preko 50 posto ukupnog broja policijskih službenika, a sredstva za Zakladu prikupljaju se dijelom iz njihovih plaća, a dijelom iz donacija. Upravo iz jedne takve donacije nabavljene su i ove slikovnice, ispričao je načelnik PU karlovačke i potpredsjednik Upravnog odbora Zaklade, Josip Ćelić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/donacija_2.mp3}

Predsjednica Ženske grupe “Korak” Mirjana Duduković zahvalila je na donaciji i otkrila koliko će ona značiti malim štićenicima skoništa za žrtve nasilja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/donacija_3.mp3}

Uoči posjeta Karlovcu predstavnici Zaklade “Knjigama do osmjeha” posjetili su danas Slunj gdje su lokalnom dječjem vrtiću uručili 120 slikovnica.

donacija_policija_2