policija_uhicenja

KARLOVAC – Policija je uspjela otkriti počinitelje jučerašnjeg razbojništva koje se usred dana dogodilo u poslovnici Hrvatske pošte u Vukmanićkom Cerovcu. Riječ je o dvojici Karlovčana mlađe dobi, a kako se odvijalo uhićenje ispričao je zamjenik načelnika PU karlovačke Ivica Porubić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/porubic_1.mp3}

Budući da je i u nekoliko ranijih razbojništava na karlovačkom području korišten identičan “potpis”, odnosno maskiranje, prijetnja plastičnim pištoljem i vezanje svjedoka plastičnim vezicama, ovim uhićenjem ujedno su razriješena još tri nedavna slučaja koja su se dogodila u razdobolju od sredine siječnja do kraja veljače. Riječ je o pljački Automat kluba u Nazorovoj ulici, te poslovnicama Hrvatske pošte na Trgu Petra Svačića u Karlovcu i u Donjoj Zdenčini. U ove četiri pljačke dvojica su razbojnika odnijela ukupno 80-ak tisuća kuna.

Načelnik PU karlovačke Josip Ćelić komentirao je stanje sigurnosti u Karlovcu i porast ovakvih kaznenih djela u posljednjih nekoliko mjeseci.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/celic_1.mp3}

Ove godine na području Karlovačke županije evidentirano je već deset kazenih djela razbojništva, od čega ih je, istaknuo je Ćelić, za sada riješeno 50 posto. Lani se pak dogodilo 20 takvih kaznenih djela, a počinitelji su pronađeni u 70 posto slučajeva. Budući da na državnoj razini postotak razrješenosti ovakvih kaznenih djela iznosi oko 40 posto, u PU karlovačkoj ističu da su zadovoljni svojom učinkovitošću.