Na Sajmu poslova zanimljivi sadržaji i za nezaposlene i za poslodavce

KARLOVAC – Tridesetak poslodavaca predstavit će se na predstojećem Sajmu poslova, koji će prvog dana proljeća, 21. ožujka, po peti puta biti održan u Karlovcu.

I ove godine za lokaciju Sajma poslova odabran je Dom oružanih snaga Zrinski, a osim što je nastojao osigurati sudjelovanje vodećih poslodavaca iz Karlovačke županije, karlovački Zavod za zapošljavanje, koji je organizator manifestacije, pobrinuo se da među izlagačima budu zastupljene sve djelatnosti, kako bi svi koji traže posao imali priliku predstaviti se potencijalnim poslodavcima.

Osim privatnih poslodavaca, na Sajmu poslova i ove će se godine predstaviti Oružane snage sa svojim programom “Kadet” te Ministarstvo unutarnjih poslova na čijem će se štandu moći informirati o školovanju i zapošljavanju policajaca. Bit će tu i štandovi srednjih strukovnih škola i Veleučilišta u Karlovcu, te Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Robert Babić iz karlovačkog Zavoda za zapošljavanje ispričao nam je zbog čega osim poslodavaca na Sajmu poslova sudjeluju i obrazovne institucije i javne ustanove.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/babic_1.mp3}

Sajam je zamišljen kao cjelodnevna manifestacija, koja će trajati od 10 do 15 sati. Osim što će moći ostaviti svoje životopise na štandovima potencijalnih poslodavaca, za sve koji traže posao posebno zanimljiva bit će radionica “Poslodavci savjetuju – kako se istaknuti među kandidatima za posao”, na kojoj će predstavnici Karlovačke pivovare, Adriadiesela, Alstoma i PPK posjetiteljima otkriti što oni kao poslodavci očekuju od kandidata za posao, koje su najčešće greške kandidata na razgovorima i kako ih izbjeći. Bit će tu također i zanimljivih predavanja namijenjenih poslodavcima, odnosno predstavnicima tvrtki, obrta i institucija. Evo o čemu se radi:

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/babic_2.mp3}

Kako bi na Sajam poslova mogli doći stanovnici cijele Karlovačke županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje osigurat će besplatan prijevoz za stanovnike okolnih gradova i općina. Pokrovitelji manifestacije su Karlovačka županija, Grad Karlovac i Ministarstvo obrane, a kao partneri u organizaciju su se uključile Obrtnička i Gospodarska komora Karlovačke županije.