vukelic2012

KARLOVAC – “Razočaran sam Damirom Jelićem i kampanjom koju vodi protiv mene”. Ovim riječima glavni tajnik i član Predsjedništva HDZ-a Branko Vukelić komentirao je jučerašnje izjave kandidata za predsjednika karlovačke gradske organizacije stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima, koji je podsjetimo, kazao da podrška članova HDZ-a njegovoj kandidaturi znači Vukelićev poraz.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vukelic_1.mp3}


Vukelić kaže da podržava Jelićevu kandidaturu za predsjednika karlovačkog HDZ-a te podsjeća da je upravo on osoba kojoj Jelić može zahvaliti brzi napredak u političkoj karijeri.

 

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vukelic_2.mp3}

Prema Vukelićevim riječima, sukob njega i Jelića nije izazvala Jelićeva kandidatura za predsjednika gradskog HDZ-a, već njegova ambicija da uz to postane i kandidat na županijskoj razini.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vukelic_3.mp3}

Vukelić smatra da Jelić ima još dosta toga za učiniti u gradskom HDZ-a, ali i u svojoj ulozi gradonačelnika. Njegov rad na toj funkciji nije želio ocjenjivati, ali je otkrio da Jeliću, prema njegovom mišljenju, nedostaje hrabrosti i odvažnosti, te da smatra da gradskoj upravi manjka kvalitetnih projekata. Kriza je realnost, kaže Vukelić, ali projekte treba osmišljavati unatoč tome, kako bi bili spremni kada se ukaže prilika. Također, gradskoj je vlasti poručio da prije sljedećih poskupljenja režija dobro razmisli kako će građani to podnijeti.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vukelic_4.mp3}

Govoreći o vlastitim ambicijama, Vukelić je najavio kandidaturu za županijsku razinu, ali istaknuo je da ga pritom ne zanima izvršna vlast i funkcija župana. Ne isključuje niti kandidaturu na nacionalnoj razini, odnosno za člana Predsjedništva HDZ-a.

Također je komentirao nedavni incident u Vukmanićkom Cerovcu, u kojem je teško pretučen član HDZ-a koji se trenutno bori za život u karlovačkoj bolnici. Iako su svi koji su sudjelovali u incidentu članovi HDZ-a, Vukelić je demantirao napise u nekim medijima, ustvrdivši da taj slučaj ni po čemu nije povezan sa stanjem u stranci.