festival_ujedinjenih_tamburasa_naslovnica

  • March 14, 2012
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Već petu godinu za redom održava se FUT – Festival ujedinjenih tambura. U početku se održavao u manjim lokalima, kako bi nekolicina tamburaških sastava zasvirala za svoju dušu. Nakon što su shvatili da je interes za njihovo okupljanje veći nego što su mislili i da lokali nisu dovoljni za njihove obožavatelje, mjesto festivala postali su restorani. I ove godine je to restoran ”Kristal”. Uime tamburaškog sastava Rečički sokoli kao jednog od organizatora festivala, Mario Slačanin, kazao nam je nešto više o programu.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/fut_1.mp3}

Festival nije natjecateljski jer najavljenih 5 tamburaških sastava sviraju radi druženja i zabave te kako bi se predstavili svojoj publici i pokazali što su sve radili proteklih godinu dana. Na festivalu sudjeluju sastavi ne samo Karlovačke županije, već i šire, a po prvi puta će se predstaviti Prima Vista iz Jastrebarskog. Za relativno novi sastav Tajna iz Krašića koji djeluju svega dvije godine i drugi puta su na festivalu, ovo će biti odlična prilika da se predstave novoj publici.

Festival će se održati u petak, 16. ožujka u restoranu ”Kristal”. Cijena ulaznice je 50 kuna, a uključuje i bogat švedski stol. Ulaznice se mogu kupiti u caffe baru ”Palma” . Zanimanje za Festival ujedinjenih tambura je velik, ulaznica je malo stoga vam dečki poručuju:

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/fut_3.mp3}

festival_ujedinjenih_tamburasa_plakat