KABA

Računi za vodu još ne poskupljuju

KARLOVAC – Još uvijek nije došlo do najavljenog poskupljenja računa za vodu. Oni su se očekivali nakon puštanjem u rad pročistača otpadnih voda, no cijena te usluge još uvijek nije definirana. Tehnički pregled pročistača obavljen je u razdoblju od 6. do 9. veljače, ali je određen i rok od 90 dana za otklanjanje kvarova, doznajemo iz karlovačke gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija.

Imedika

Korisnici će početi plaćati uslugu pročićavanja otpadnih voda kada pročistač prijeđe u nadležnost Vodovoda i kanalizacije. Za to je potrebno dobiti uporabnu dozvolu, a čeka se i potpisivanje zapisnika o primopredaji pročistača između izvođača radova, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Eurospke unije kao ugovaratelja i Vodovoda i kanalizacije kao krajnjeg korisnika

Prema informacijama iz Vodovoda i kanalizacije cijena usluge pročišćavanja otpadnih voda sastojat će se od fiksnog i varijabilnog dijela – korisnici priključeni na sustav odvodnje plaćat će po potrošnji vode, a korisnici koji ispuštaju u sustav odvodnje više od 10 litara po sekundi otpadnih voda, plaćat će cijenu pročišćavanja temeljem mjerenja količine otpadnih voda putem protokomjera. Svi oni koji nisu priključeni na sustav odvodnje plaćat će pročišćavanje otpadnih voda kroz usluge pražnjenja septičkih jama i njihova odvoženja na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Ples