darko_1

KARLOVAC – Prije tri godine, 16. ožujka 2009. godine od posljedica prometne nesreće koju nije skrivio, preminuo je poznati karlovački motociklista i začetnik sigurne vožnje Darko Černugelj. Pedesetak motociklista ne samo iz Karlovca zapalilo je svijeće kod benzinske postaje Petrol na Baniji, na mjestu stradavanja, u sjećanje na poginulog prijatelja. Božji blagoslov zazvao je velečasni Duje Kurtović, župnik župe Sveta Tri Kralja na Baniji i sam ljubitelj vožnje motociklom.

Motociklisti su stigli spontano jer su povezani putem raznih društevnih mreža pa se vijest o okupljanju ubrzo proširila Hrvatskom, kaže Dario Spahija, predsjednik Udruge branitelja motociklista Croatia iz Karlovca. Podsjetio je kako je Darko stradao zbog mladog vozača automobila koji nije smio upravljati vozilom, a k tome je izašao u krivom smjeru na glavnu prometnicu i oduzeo prednost vozaču motocikla.

Darko Černugelj bio je idejni začetnik škole sigurne vožnje motocikla i mlade je podučavao kako treba ispravno i oprezno voziti. Upravo članovi ove Udruge nastavljaju ono što je Darko započeo za života, kaže Dario Spahija.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/spahija_1.mp3}

Osim mjesta stradavanja Darka Černugelja, motociklisti su obišli njegov grob i posjetili obitelj.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/darko/*{/rokbox}