KABA

Karlovački i ogulinski GSS uskoro u novim zgradama

KARLOVAC – Karlovačka i ogulinska stanica Hrvatske gorske službe spašavanja uskoro bi mogle imati novouređene prostorije. Karlovačka stanica nalazi se na Dubovcu uz prostorije Hitne medicinske pomoći, a zgradu su dobili na korištenje od Karlovačke županije na rok od 99 godina.

Uređenje bi moglo potrajati još nekoliko mjeseci, a troškovi su dosegli oko 1 milijun i 700 tisuća kuna, pojasnio je pročelnik karlovačke stanice HGSS-a Dubravko Butala.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hgss_1.mp3}

Ogulinska stanica HGSS-a s uređenjem zgrade, koja se nalazi u središtu grada kraj Vatrogasne postrojbe, započela je nešto ranije, no, kako je najavio pročelnik stanice Hrvoje Jerak, radovi su u punom jeku.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hgss_2.mp3}

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/GSS/*{/rokbox}

Uz uređenje zgrada karlovačke i ogulinske stanice, službi spašavanja najbitnija je oprema. Uz vrhunski opremljena vozila i opremu, danas su na dar od karlovačkog župana Ivana Vučića dobili i fotoaparate koji mogu snimati pod vodom.

Pohvalivši suradnju s lokalnom zajednicom, pročelnik Butala je istaknuo da bez jedne ovakve službe kao što je Gorska služba spašavanja zajednica ne može funkcionirati.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hgss_3.mp3}