Šumarska i drvodjelska škola Karlovac obilježila 65 godina rada

KARLOVAC Šumarska i drvodjelska škola Karlovac osnovana je 1947. godine odlukom tadašnjih vlasti, a danas obilježava 65 godina svog rada i djelovanja. Ujedno obilježavaju i Dan škole koji je svake godine na prvi dan proljeća. Tom prigodom održali su i prigodni program za sve učenike i djelatnike škole. Ravnatelj Robert Erdeljac istaknuo je kako s ovom obljetnicom škola ulazi u jedno novo doba s obzirom na promjene koje se najavljuju u školstvu.


{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/erdeljac_1.mp3}


Škola danas broji 305 učenika, zapošljava 37 redovnih profesora i diplomiranih inženjera, 8 stručnih učitelja, odnosno ukupno 57 zaposlenika. Uz redovni program koji provode, Šumarska i drvodjelska škola provodi program obrazovanja odraslih, odnosno prekvalifikaciju za zanimanje šumarski tehničar i programe osposobljavanja za rukovatelje raznim strojevima i alatima. Na sadašnjoj adresi su od 1980. godine, a kako je to bilo od samog početka ispričao je Erdeljac.


{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/erdeljac_2.mp3}


Jedina su škola u Hrvatskoj koja obrazuje učenike za zanimanje meteorološki tehničar koje provode u suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom.

 

 

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/erdeljac_3.mp3}


Škola je prostorno, materijalno i kadrovski potpuno opremljena, a posebno su ponosni na svoj arboretum u kojem se trenutačno nalazi preko tisuću vrsta sadnica drveća i ukrasnog bilja.


Povodom 65 obljetnice školu su posjetili i pročelnik grada Nikola Rogoz, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Karlovačke županije Željko Šančić te voditeljica obrazovanja pri Obrtničkoj komori Mirjana Kućas. Nakon programa učenici i profesori priredili su niz sportskih susreta i natjecanja.

sumarska_skola_2