I dalje jačati program Hrvatska flora i fauna

KARLOVAC – Pedesetak članova Radio kluba Karlovac i u ovoj će godini nastojati sudjelovati na domaćim i svjetskim natjecanjima ali i dalje unapređivati program pod nazivom Hrvatska flora i fauna s ciljem očuvanja i promidžbe zaštićenih prirodnih vrijednosti. Koliko to dozvole novčane prilike, pokušat će se nabaviti i nešto opreme za rad na terenu. U pripremi je i organiziranje tečaja radio-telegrafije.

To je uz ostalo naznačio predsjednik Radio kluba Karlovac Mihalj Galović u programu rada Radio kluba za ovu godinu kojega su usvojili članovi skupštine na godišnjoj sjednici. Na skupu je bilo riječi i o radu u prošloj godini kada je klub obilježio 65 godina postojanja i rada. Istaknuta su i sudjelovanja na brojnim natjecanjima na kojima su članovi karlovačkog Radio kluba ostvarivali zapažene rezultate. Izdvojeno je i natjecanje zvano Zagreb FM koje je važno zbog uvježbavanja novih operatora, podsjetio je Galović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/radioklub_1.mp3}

Radio klub Karlovac nastoji povećati broj članova pa je tako lani uspostavio kontakte sa školama kako bi privukao mlade. Rezultati toga očekuju se tijekom ove godine.

Jedna od posebno važnih aktivnosti Radio kluba je rad na programu Hrvatska flora i fauna kojim se promiče ljepota i raznolikost biljnog i životinjskog svijeta. On je dio međunarodnog ekološko-odgojnog programa s ciljem očuvanja i zaštite prirode, pojasnio je Galović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/radioklub_2.mp3}

I hrvatski radio amateri uključeni su u taj program u kojem se posebno ističu i karlovački, a njih desetak do sada je obišlo 53 zaštićena područja u Hrvatskoj. Posebno je istaknut član kluba Marijan Begedin koji je na skupštini i detaljnije govorio o toj temi ali i najavio neke radioamaterske ekspedicije. Ujedno je predsjedniku karlovčkog Radio kluba Mihalju Galoviću predao plakete kao dokaz o uspješno ostvarenim takozvanim aktivacijama.

radio_klub_1