KABA

Usprkos krizi poslodavci u Karlovačkoj županiji traže radnike

KARLOVAC – Tridesetak poslodavaca predstavilo se na današnjem Sajmu poslova, koji se u Karlovcu održava već petu godinu za redom.

Sajam je zamišljen kao cjelodnevna manifestacija, koja će trajati do 15 sati.

I ove godine lokacija Sajma poslova je Dom oružanih snaga Zrinski, a osim što je nastojao osigurati sudjelovanje vodećih poslodavaca iz Karlovačke županije, karlovački Zavod za zapošljavanje, koji je organizator manifestacije, pobrinuo se da među izlagačima budu zastupljene sve djelatnosti, kako bi svi koji traže posao imali priliku predstaviti se potencijalnim poslodavcima.

Usprkos krizi i u Karlovačkoj županiji ima još dosta poslodavaca koji traže radnike, napomenula je pročelnica karlovačke podružnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ana Pozderac.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/posao_01.mp3}

sajam_poslova2

Uz predstavljanje poslodavaca, na Sajmu poslova danas su se predstavile i obrazovne institucije koje promoviraju programe cjeloživotnog učenja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/posao_02.mp3}

Najviše su posao na današnjem sajmu tražile osobe koje su bez posla već duži niz godina, no bilo je i onih koji su spremni posao potražiti i izvan naše županije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/posao_anketa.mp3}

Karlovački Sajam poslova jutros je uz nezaposlene posjetio i velik broj osmaša i učenika srednjih škola, koji su se došli informirati o daljnjem školovanju, te mogućnostima zapošljavanja nakon završetka srednje škole ili fakulteta.

sajam_poslova3