Savijeni teleći but

 

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet slavonske kuhinje

Sastojci:
Za 4 osobe:

1 kg telećeg buta
20 dag dimljene slanine
10 dag kiselih krastavaca
1 glavica luka
2 mrkve
1 korijen celera
1 vezica peršina
1 dl bijelog vina
2 dl mesnog temeljca
ružmarin, lovor
sol i papar

Opis:

Meso od telećeg buta razrezati u veliki odrezak debljine 1 cm. Dimljenu slaninu i krastavce narezati na tanke štapiće i nabosti sredinu odreska. Meso saviti i čvrsto povezati koncem. Meso posložiti u tepsiju, posložiti krupno narezani luk, mrkvu, celer i vezicu peršina. Posipati lovorom i ružmarinom. Preliti zagrijanim uljem i peći u pećnici. Kad meso porumeni, preliti vinom i juhom temeljcem i do kraja ispeći. Povrće i umak od pečenja procijediti i poslužiti uz meso narezano uz tanke kriške. Kao prilog poslužiti valjuške od krumpira.

IZVOR: www.gastronaut.hr