KABA

Karlovački gospodarstvenici ovog tjedna u Mostaru i Dubrovniku

MOSTAR, DUBROVNIK – Nakon nastupa na Sajmu GAST na splitskom Žnjanu, koji je završen jučer, Županijska gospodarska komora Karlovac organizira nastup karlovačkih gospodarstvenika na Međunarodnom sajmu gospodarstva MOSTAR 2012.

Sajam počinje sutra i trajat će do subote, 31. ožujka. Na zajedničkom štandu Županijske komore Karlovac promidžbeno-informativnim materijalima bit će predstavljen gospodarski potencijal županije, a svoje proizvode izložit će četiri tvrtke – Kordun Alati, M-90, Interplan i Ilsad. Obzirom da je Mostarski sajam po broju izlagača i posjetitelja jedan od najznačajnijih u Bosni i Hercegovini te uz činjenicu da je bosansko-hercegovačko tržište značajan vanjskotrgovinski partner županijskog gospodarstva, i ove se godine očekuje niz poslovnih susreta s postojećim ali i novim poslovnim partnerima.

Također, već za nekoliko dana karlovački gospodarstvenici nastupit će na još jednom sajmu. U Dubrovniku u četvrtak, 29. ožujka, počinje 9. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, koji će trajati do 1. travnja. Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao značajna domaća sajamska priredba na području ekološke i tradicijske proizvodnje prehrambenih proizvoda, ljekovitog bilja i pripravaka i ostalih oblika zelenog poduzetništva.
Uz to što je manifestacija prodajnog i izložbenog karaktera, obuhvatit će i niz edukativnih predavanja, prezentacija i gastronomskih sadržaja. Iz Karlovačke županije u Dubrovniku će se predstaviti šest proizvođača: Ekološko OPG Krnić, OPG-i Jurčević, Brnardić, Poturica i Perija te Obrt za dimljenje ribe Marko.