KABA

Napravit ćemo karlovački Woodstock!

KARLOVAC – Želja nam je napraviti karlovački Woodstock! Poručili su to organizatori festivala “Hermetika 2012”, koji će ove godine biti održan po treći puta, a iz godine u godinu prati ga sve veći odaziv glazbenih sastava i publike. Kada je 2010. godine među članovima karlovačke Udruge glazbenih umjetnika “Kajda” rođena ideja o organiziranju ovog festivala, cilj je bio predstaviti lokalnu urbanu glazbenu scenu. Karlovački glazbenici i ljubitelji dobre glazbe prepoznali su ovu ideju, pa je samo godinu kasnije broj bendova koji su sudjelovali na “Hermetici” udvostručen, a od ove godine festival se već može pohvaliti titulom najvećeg festivala demo bendova u Hrvatskoj.

Što nas sve očekuje na ovogodišnjoj “Hermetici”, koja će se održati od 26. do 29. travnja na staroj lokaciji, ŠRC-u “Korana”, ispričao je koordinator bendova Martin Vlašić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hermetika_1.mp3}

Od svih prijavljenih bendova, kojih je za sada već 140, organizatori festivala izabrat će početkom travnja 50-ak najkvalitetnijih. Dio njih nastupat će u večernjim satima, drugi dio će se predstaviti već tijekom dana, a također je u pripremi popratni program koji bi trebao uključiti paintball i stijenu za penjanje. Naime, namjera organizatora je ponuditi cjelodnevni program, budući da se očekuje velik odaziv gostiju iz drugih hrvatskih gradova koji će boraviti u kampu za posjetitelje.

Da bi ovogodišnja “Hermetika” nadmašila prijašnja dva izdanja festivala, pomažu i volonteri, koji će tijekom travnja informirati građane o predstojećoj manifestaciji na ŠRC-u “Korana” dijeleći im promotivne materijale na Promenadi i Korzu. Za sada je prijavljeno 30-ak volontera, a svi koji se žele pridružiti također su dobrodošli. Kako se prijaviti pojasnio je jedan od organizatora, Damir Meštrović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hermetika_2.mp3}

Organizatori zahvaljuju volonterima na interesu, a budući da organizacija ovakvog festivala iz godine u godinu zahtjeva sve više sredstava, poručuju da bi im od velike pomoći bili i sponzori, koji se u ovim kriznim vremenima teško odazivaju većini poziva, ma koliko manifestacija za koju se sponzorstvo traži bila hvalevrijedna.