Pašta – fažol

 

GASTRONAUT preporucuje

Pašta – fažol

Specijalitet istarske kuhinje

Sastojci:
Za 4 osobe:

40 dag suhih svinjskih rebara ili kost od pršuta
30 dag graha
3 žlice maslinova ulja
1 glavica luka
6 dag slanine – hamburgera
2 režnja češnjaka
1 vezica peršina
15 dag makarona ili nekog drugog tijesta

Opis:

Grah preko noći namočiti u vodi, zatim ga ocijediti i oprati. U lonac s vodom staviti kuhati suhu svinjetinu ili kost od pršuta. Kad je meso napola kuhano, dodati grah i kuhati još 2 sata. Na zagrijanom maslinovom ulju popržiti isjeckani luk i dodati ga juhi. U međuvremenu prirediti “pešt”: sitno narezati slaninu, češnjak i peršin. Dobro isjeckati u jednoličnu smjesu. Pešt dodati u juhu, potom tjesteninu i zajedno kuhati petnaestak minuta. Posoliti i popapriti po ukusu, dignuti s vatre i poslužiti.

IZVOR: www.gastronaut.hr