gademz_majica

KARLOVAC – Klub navijača nogometnog kluba Karlovac Gademz traži hitnu ostavku predsjednika kluba dr. Amirudina Talakića i direktora Branka Škrtića.

Zatražili su to putem otvorenog pisma javnosti, i to kako kažu, povodom aktualne katastrofalne situacije u klubu i u želji da kao oni kojima su ovaj grad i klub u srcu naprave sve da ne dozvole sramotnu propast 93 godine starog Nogometnog kluba Karlovac.

Gademzi uz to apeliraju na gradonačelnika Karlovca da navijačima i svim građanima Karlovca omogući klub na kojem se funkcije neće birati prema političkoj podobnosti.

Klub navijača karlovačkog prvoligaša upozorava da eventualnim neodigravanjem još jedne utakmice NK Karlovac ispada ravno u 2. županijsku ligu, što međutim neće Grad rasteretiti velike godišnje rate kredita za reflektore.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Klub navijača Gademz obraća Vam se povodom aktualne katastrofalne situacije u klubu i u želji da kao oni kojima su ovaj grad i klub u srcu napravimo sve da ne dozvolimo sramotnu propast 93 godine starog Nogometnog kluba Karlovac!

1. Zahtijevamo hitnu ostavku predsjednika kluba dr. Amirudina Talakića i direktora Branka Škrtića. Predsjednik je u više navrata iznosio kako je iscrpljen i na rubu snaga, javno se hvali da mu je stalo do kluba, a istovremeno kvari ionako užasno tešku situaciju svojim intervjuima i neprestanim optužbama na račun bivših igrača koji s punim pravom traže isplatu svojih dugova. Zato apeliramo da što hitnije, već danas, ispuni ono što već mjesecima najavljuje, podnese ostavku i pruži prigodu nekome drugome da barem pokuša spasiti klub. Tražimo i ostavku direktora Branka Škrtića, čija je svrha djelovanja u klubu potpuno nejasna. Navodno je na to mjesto došao zahvaljujući tome što je “doveo” njemačke partnere u klub, a kako se to pokazalo kao potpuno prazna priča ne vidimo razlog da ostane na tom mjestu, jer je javnosti dobro poznato da u proteklih dva mjeseca klub na životu jedva jedvice održavaju neki drugi ljudi, kojima dajemo punu potporu i zahvaljujemo na svemu što čine za klub.

2. Na gradonačelnika Karlovca apeliramo da nama kao navijačima i svim građanima Karlovca omogući klub na kojem se funkcije neće birati prema političkoj podobnosti i tako pokaže da njegove riječi o novom kursu gradske vlasti nisu samo prazne priče. Time će ujedno poslati i najbolju poruku gospodarstvenicima i eventualnim sponzorima da će pomoći klub Karlovčana i grada Karlovca, koji pokušava ponovno stati na noge nakon sve štete koja je napravljena. I momčad koju svakako vrijedi pomoći jer je čine mladi borbeni igrači koje smo s ponosom gledali u Osijeku kako se bore za boje kluba i grada, iako rade u nemogućim uvjetima. Isto tako ukazujemo na brojnu karlovačku djecu koja i danas stasaju u klubu, juniori i kadeti na pragu su ulaska u 1. HNL, gdje se već natječu mlađi pioniri i pioniri kluba. Svi oni drastično će biti oštećeni ne odigra li se subotnja utakmica protiv Lučkog i klub bude izbačen u županijski rang.

3. Podsjećamo i upozoravamo da eventualnim neodigravanjem još jedne utakmice NK Karlovac ispada ravno u 2. županijsku ligu, što međutim neće Grad rasteretiti velike godišnje rate kredita za reflektore. Brojni sportski primjeri pokazuju da takav rasplet znači i potpuni raspad kluba, od Marsonije do Kamen Ingrada, raspuštanje omladinske škole u kojoj je 200-njak karlovačke djece i tako dalje. Ne dozvolite da gradski klub s 93 godine dugom poviješću na najskuplji mogući način plati ceh neracionalnog poslovanja. Dozvolite novoj momčadi da se za boje grada bori u 2. ligi, a ne u 2. županijskoj ligi. Klub ne smije biti taoc niti jednog pojedinca ili nečije tvrdoglavosti, niti se smije dozvoliti da pojedinci ugase ono što se stvaralo 93 godine.

4. Našim bivšim igračima, onima s kojima smo se radovali pobjedama i tugovali uz poraze, upućujemo još jedan pozdrav s jugoistoka stadiona, kao i nakon svake utakmice. Potpuno razumijemo vašu stranu i jasno poručujemo da ste u pravu. Nećemo vam zamjeriti budete li tvrdi u svojim stavovima, ali nadamo se da je u vama još barem dio emocija koje smo zajedno proživljavali na stadionima diljem Hrvatske i da ćete dozvoliti da jedna nova ekipa dovrši sezonu koja traje još jedva nešto malo više od mjesec dana. Naš klub puno je više od bilo kojeg pojedinca i ne dozvolite da jedna osoba uništi sve čemu smo se zajedno veselili, dajte šansu igračima, navijačima i klubu da prežive i da, uvjereni smo, što prije, S NOVIM LJUDIMA, vrate što veći dio duga za plaće koje ste uvijek pošteno i borbeno zarađivali.

SAMO KARLOVAC!
KN Gademz