Javna tribina na temu projekta ”Upravljanje i zaštita karlovačkih rijeka”

KARLOVAC – Ekološko društvo Pan – Karlovac održalo je jučer u Centru za mlade na Gazi javnu tribinu vezanu za Finalnu verziju projekta ”Upravljanje i zaštita karlovačkih rijeka”. S projektom su krenuli u ožujku prošle godine, a do 30. travnja bit će gotov. S ciljevima projekta upoznala nas je predsjednica Eko Pana i voditeljica projekta Ivana Francišković.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/eko_pan_1.mp3}

Iako su sami došli na ideju za pokretanje ovakvog projekta, njihova namjera je bila i uključiti građane te poslušati njihove ideje i želje.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/eko_pan_2.mp3}

Ono što građani najviše žele su nova kupališna mjesta u gradu, ali problem je u tome što nisu dovoljno informirani o temama vezanim uz samu vodu i njeno očuvanje.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/eko_pan_3.mp3}

Vođeni upravo tim činjenicama, pokrenuli su ovaj projekt. A koji su njihovi konkretni potezi, ispričali su na javnoj tribini.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/eko_pan_4.mp3}

Stanje karlovačkih rijeka je za sada zadovoljavajuće, no postoje razlike u mjerenjima koja se obavljaju u Hrvatskoj i mjerenjima prema standardima Europske Unije. Više o tome govorio je član Eko Pana, Denis Frančišković.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/eko_pan_5.mp3}

Partner projekta ”Upravljanje i zaštita karlovačkih rijeka” je Grad Karlovac, a financiran je sredstvima Europske Unije. U četvrtak 29. ožujka bit će predstavljena Finalna verzija projekta i kakve su njegove mogućnosti te koji su sljedeći koraci Eko Pana i Centra za vode.