animirani_film

KARLOVAC – Mladim karlovačkim filmašima zanimljivo je započeo tjedan. Još u ponedjeljak, na Fresh Film Festival u irski grad Limerick otputovale su Nina Čorak, perspektivna animatorica Kinokluba Karlovac, te Svjetlana Višnić, dugogodišnja članica Kinokluba Karlovac i izaslanica Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala.

Svjetlana Višnić će na ovom festivalu, srodnom našem karlovačkom, predstaviti 17. Filmsku revije mladeži i 5.Four River Film Festival 2012., te ovim putem nastaviti višegodišnju suradnju s organizatorima Fresh Film Festivala. U konkurenciju Fresh Film Festivala, irskog međunarodnog filmskog festivala za djecu i mlade, ušao je i animirani uradak Nine Čorak, Lane Čorak i Sare Šprajcer pod nazivom Kad jednom smrkne, drugom svane, simpatična priča o mravima i jednom slonu.

Ovaj film prikazivat će se i u konkurenciji VAFI-a, međunarodnog festivala animiranih filmova djece i mladih u Varaždinu koji će biti održan od 12. do 15. travnja. Karlovački predstavnici u Varaždinu će biti Lana Čorak i Luka Goršćak.

Prošlog tjedna filmovi Dijelimo radost, Dukes of hazard: folsom prison blues, Kad jednom smrkne, drugom svane, Kameleonove kronike, Kebab na bugarski à la grof Ratkay, Na putu, Nevidljivi ples, Priča o bibliobusu i Tjedan djece u gradu Karlovcu, prikazivani su na 11. RAF-u, Reviji amaterskog filma u Zagrebu u sklopu RAF Kids and Teens programa. Revija amaterskog filma je najveća smotra nezavisnog, neprofesijskog, studentskog i amaterskog filma u ovom dijelu Europe i već jedanaestu godinu za redom donosi recentne neprofesijske naslove iz cijeloga svijeta, s naglaskom na Hrvatsku i regiju.

Uspješna i produktivna 2011. godina Kinoklubu je donijela ukupno 14 filmova svih žanrova: dokumentarnih, igranih, animiranih, eksperimentalnih, ali i glazbenih spotova, koji će zasigurno osvajati nagrade na domaćim i inozemnim filmskim festivalima kao što su to dosadašnjih godina mahom činili uradci karlovačkih filmaša.