bolnica

KARLOVAC – Od ukupno 13 zdravstvenih ustanova koliko ih djeluje u Karlovačkoj županiji, njih osam prošlu je godinu završilo s pozitivnim, a preostalih pet negativnim rezultatom poslovanja. To je lošiji rezultat nego na kraju 2010. godine, kada je godinu pozitivno zaključilo devet ustanova, a negativno samo njih četiri.

Također, za razliku od situacije godinu ranije, kada su obje opće bolnice u Karlovačkoj županiji godinu završile u plusu, ove godine i to se promjenilo.

Opća bolnica Karlovac prošlu je godinu tako zaključila s gotovo 4 milijuna kuna minusa, a negativan rezultat poslovanja lani je ostvarila i Opća bolnica Ogulin, koja je na kraju 2011. bila gotovo 750 tisuća kuna u gubitku.

S gubitkom su poslovali i Dom zdravlja Slunj čiji je minus iznosio 372 tisuće kuna, Dom zdravlja Ozalj sa 53 tisuće kuna negativnog salda te Ustanova za zdravstvenu njegu u kući sa 138 tisuća kuna minusa.

Ipak, većina zdravstvenih ustanova na području Karlovačke županije godinu je završila u plusu. Među njima je Specijalna bolnica za produženo liječenje u Dugoj Resi, koja je godinu završila s 25 tisuća kuna dobiti.

Također, pozitivan financijski rezultat ostvarili su Dom zdravlja u Karlovcu koji je osvario dobit od 770 tisuća kuna, Dom zdravlja Duga Resa s gotovo pola milijuna kuna dobiti, Dom zdravlja Ogulin čija je dobit na kraju godine iznosila više 660 tisuća kuna i Dom zdravlja u Vojniću koji je poslovanje završio gotovo na nuli, točnije sa skromnom dobiti od 754 kuna. Karlovačka ljekarna ostvarila je više od pola milijuna kuna dobiti, a godinu su u plusu završili i Zavod za javno zdravstvo sa 73 tisuće kuna te Poliklinika SUVAG sa 50-ak tisuća.

Ukupne obveze zdravstvenih ustanova na području Karlovačke županije iznosile su na kraju lanjske godine nešto više 82 tisuće kuna, dok su njihova potraživanja na isti datum iznosila gotovo 50 tisuća kuna.

Izvješće o radu zdravstvenih ustanova naći će se sljedećeg tjedna pred vijećnicima Županijske skupštine, na sjednici koja će biti održana u utorak, 3. travnja.