Predstavljen dokument ”Karlovačke rijeke – upravljanje i zaštita”

KARLOVAC – Ekološko društvo Pan-Karlovac predstavilo je danas u Centru za mlade na Gazi dokument strateške smjernice/lokalna agenda ”Karlovačke rijeke – upravljanje i zaštita”. Dokument u sklopu projekta ”Upravljanje i zaštita karlovačkih rijeka” ima dvije vizije – prepoznati vodu kao važan čimbenik u doprinosu razvoja grada te kao prirodni resurs od izuzetne važnosti o kojem se vodi sustavna briga. Izrada dokumenta je trajala 14 mjeseci, a tko je sve sudjelovao ispričala nam je predsjednica Eko Pana i voditeljica projekta Ivana Francišković.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/franciskovic_1.mp3}

Iako se gospodarstvenici nisu toliko uključili u tematska vijeća, ipak su sudjelovali u pružanju bitnih informacija potrebnih za izradu dokumenta.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/franciskovic_2.mp3}

Konkretni ciljevi koje Eko Pan nastoji realizirati vezani su ne samo za očuvanje prirodnog toka rijeka i svih biljnih i životinjskih vrsta, već i za turističke i gospodarske aktivnosti.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/franciskovic_3.mp3}

Da su ozbiljni i poduzetni u svojim ciljevima, pokazuje činjenica da su i ronioci predložili suradnju na projektu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/franciskovic_4.mp3}

Jedna od najvažnijih aktivnosti je i Centar za vode. S aktivnostima i planovima rada Centra upoznala nas je tajnica Eko Pana Valentina Mesarić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mesaric_1.mp3}

Dokument dug oko 150 stranica u ponedjeljak ide na čitanje u Grad te ako dobije suglasnost, bit će tiskan i predan Gradskom vijeću. Bez obzira na to hoće li dokument biti prihvaćen ili ne, iz Eko Pana poručuju kako će svejedno nastaviti provoditi ciljeve i mjere predložene u dokumentu te da će proširiti svoju djelatnost na cijelu Karlovačku županiju.