Banijanci osvojili dva zlata i dva srebra u Belgiji

BELGIJA – Natjecateljski tim TKD kluba Banija Pandas nastupio je na A turniru Belgian Open u Belgijskom Gentu gdje postigli odlične plasmane.

Banijanci su osvojili dvije zlatne i dvije srebrne medalje. Ukupno su nanizali 11 pobjeda i dva poraza. Prvo mjesto osvojila je juniorka Ana Vranešić (-63 kg) pobijedivši predstavnicu iz Njemačke 5:0, Srbije 13:1, Poljske 15:1 i Švedske15:0.

Kadetkinja Ana Đarmati (+ 59kg) osvojila je prvo mjesto pobijedivši 16:0 Poljakinju. Srebrnu medalju osvojila je juniorka Nancy Magdić -49kg pobijedivši Irkinju 3:0, Belgijanku 9:3, Njemicu 2:2 i u finalu je izgubila od Hrvatske predstavnice rezultatom 1:3.

Junior Luka Mlinac (-73 kg) osvojio je drugo mjesto pobijedivši Austrijanca 9:0, Poljaka 7:2, Poljaka 6:1 i od Hrvatskog predstavnika izgubio je 10:13. Ovo je izvanredan rezultat jer su Banijanci ove godine na tri A-turnira (Duch Open, US Open i Belgian Open) izborili sedam finala od ukupno devet mogućih.

Slijedeći nastup očekuju u Egiptu na svjetskom prvenstvu gdje će se Mateja Kunović (-46 kg) pokušati plasirati među tri najbolje.