Slijepi kuglaši i judaši uspješni u Sarajevu

SARAJEVO, KARLOVAC – Udruga slijepih USKA, Sportsko društvo slijepih Karlovac i Kuglački klub slijepih “Ogulinka” sudjelovali su kao predstavnici Karlovca i Karlovačke županije na dva velika međunarodna događaja u susjednoj BIH.

Jedno od njih bio je međunarodni turnir u kuglanju za slijepe, održan u povodu Dana Grada Sarajeva. Među šesnaest ekipa natjecali su se slijepi kuglači iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Članice Kuglačkog kluba slijepih “Ogulinka” na turniru su sudjelovale kao jedina ženska ekipa. Ostvarile su odlične rezultate: Ana Čunović osvojila je srebrnu medalju, dok je Danica Rob bila šesta. Sportsko društvo slijepih Karlovac završilo je natjecanje na desetom mjestu.

Uz uspješne kuglače, predstavnici USKA-e i Judo kluba slijepih “Labrador” Mirsad Bećirović, jedini hrvatski judo reprezentativac za slijepe, i koordinatorica udruge Romija Radočaj Naglić, posjetili su partnerski Judo klub “Sarajevo”, u cilju promocije juda za slijepe, senzibilizacije i integracije slijepih osoba kroz sport, te poticanja razvoja juda za slijepe u BIH.

U sklopu posjeta Sarajevu predstavnici USKA-e sudjelovali su i na Dan kolegiju, na kojem su polagali za majstorska zvanja u judu te su nosioci crnog pojasa 1. Dan u judu. Također su iskoristili priliku kako bi bodrili hrvatsku reprezantaciju na Europskom judo kupu te odradili zajednički trening sa Judo klubom “Sarajevo”.