KARLOVAC – Izvješće o radu zdravstvenih ustanova jedna je od tema koje će se danas naći pred vijećnicima Županijske skupštine. Kako stoji u izvješću, od ukupno 13 zdravstvenih ustanova koliko ih djeluje u Karlovačkoj županiji, njih osam prošlu je godinu završilo s pozitivnim, a preostalih pet negativnim rezultatom poslovanja. To je lošiji rezultat nego na kraju 2010. godine, kada je godinu pozitivno zaključilo devet ustanova, a negativno samo njih četiri.

Također, za razliku od situacije godinu ranije, kada su obje opće bolnice u Karlovačkoj županiji 2010. godinu završile u plusu, ove godine i to se promjenilo.

Opća bolnica Karlovac prošlu je godinu tako zaključila s gotovo 4 milijuna kuna minusa, a negativan rezultat poslovanja lani je ostvarila i Opća bolnica Ogulin, koja je na kraju 2011. bila gotovo 750 tisuća kuna u gubitku. S gubitkom su poslovali i domovi zdravlja Slunj i Ozalj te Ustanova za zdravstvenu njegu u kući.

Osim o poslovanju zdravstvenih ustanova, županijski vijećnici danas će raspravljati o radu Savjeta za sigurnost prometa ma cestama te nedavnom izrađenom Elaboratu o procjeni ugroženosti stanovništva i materijalnih dobara u slučaju velikih nesreća i katastrofa za područje Karlovačke županije. Također će biti donesena odluka o dobitnicima javnih priznanja, koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici u povodu Dana Karlovačke županije u petak 13. travnja.