Ove godine izgradnja rotora u Novom centru

KARLOVAC – Grad Karlovac započet će nekoliko velikih projekata u partnerstvu s Hrvatskim cestama. Tako je dogovoreno na sastanku gradonačelnika Damira Jelića i predstavnika Hrvatskih cesta da će se ove godine krenuti u izgradnju rotora u Novom centru, a iduće godine rotora na Švarči, te nogostupa u Tušiloviću.

Raskrižje Meštrovićeve i Trga Josipa Broza izuzetno je opterećeno gustoćom prometa, te se već duže vrijeme razmatra izgradnja rotora. Budući da su riješeni imovinsko pravni odnosi, ishođena lokacijska dozvola i potvrda glavnog projekta, Hrvatske ceste su se obvezale uvrstiti projekt izgradnje rotora Novi Centar u prvi rebalans proračuna Hrvatskih cesta koji se očekuje u prvoj polovici 2012. godine. Očekivani početak izgradnje, obzirom su sve potrebne dozvole izdane, bit će poslije ovogodišnje turističke sezone.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/rotor_kaufland/*{/rokbox}

Mjesto izgradnje budućeg rotora

Uz izgradnju rotora Novi Centar, ove godine bi trebala biti nastavljena izgradnja nastavka brze ceste (dionica Mostanje – Sajevac). Hrvatske ceste su za taj posao u svom proračunu osigurale 11 milijuna kuna.