KABA

Uskoro izložba “Idemo na pivo!”

ZAGREB – Izložba o pivu pod naslovom „Idemo na pivo!” otvorit će se 11. svibnja u Etnografskom muzeju u Zagrebu, najavljeno je danas na tiskovnoj konferenciji. Izložba će prikazati kulturološki i antropološki aspekt kulture konzumacije piva i bit će prva izložba te vrste u Hrvatskoj.

Zahvaljujući suradnji Etnografskog muzeja i Karlovačke pivovare omogućeno je istraživanje kulture konzumiranja piva a to će se na predstojećoj dvomjesečnoj izložbi prikazati kroz nekoilko tematskih cjelina – Priča o pivu, Povijest europskog pivarstva, Povijest pivarstva u Hrvatskoj, Pivo i društvenost, Pivo i umjetnost. Posjetitelji će doznati i kako i gdje pivo nastaje, pojasnila je autorica izložbe Zvjezdana Antoš.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/etnopivo_1.mp3}

Autorica izložbe „Idemo na pivo!” Zvjezdana Antoš ujedno je pozvala sve ljubitelje piva ali i druge građane da se uključe u stvaranje izložbe. Svi koji imaju bilo kakve predmete vezane uz pivo mogu ih donijeti u Etnografski muzej kako bi bili izloženi, a po završetku eksponati će biti vraćeni vlasnicima.

Izložbu „Idemo na pivo!” inicirala je Karlovačka pivovara koja je i partner u tom projektu. Kao druga najveća pivovara u Hrvatskoj, Karlovačka pivovara mora raditi na promicanju i razvoju kulture piva, a upravo ta izložba bit će dobar primjer za to, kazao je predsjednik Uprave Pivovare Alexander Gerschbacher.

Direktor Sektora lanca opskrbe u Karlovačkoj pivovari Zvonimir Nemet iznio je nekoliko zanimljivih činjenica vezanih uz pivo pa je tako istaknuo i podatak kako se danas u svijetu proizvodi gotovo 40 tisuća različitih vrsta piva.

 


omicron