KABA

Prioriteti razvoj gospodarstva i popravljanje demografske slike Županije

KARLOVAC – “Zahvaljujem svima koji su svojim radom doprinijeli razvoju i napretku Karlovačke županije. Posebno se zahvaljujem hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu domovine, kao i članovima njihovih obitelji. Bez njih mi danas ne bi bili ovdje, njima dugujemo svoju budućnost i naša je obveza da tu budućnost odgovorno gradimo”. Poručio je to župan Ivan Vučić, obraćajući se uzvanicima svečane sjednice Skupštine Karlovačke županije, koja je u povodu Dana županije danas održana u Gradskom kazalištu „Zorin dom”. Župan se osvrnuo na proteklu godinu i ispričao kako vidi budućnost Karlovačke županije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/1304_1.mp3}

Govoreći o projektima na kojima se radilo, Vučić je posebno istaknuo one iz područja gospodarstva, primjerice kreditiranje poduzetništva i obrtništva te ulaganje u poduzetničke zone. S time će se, obećao je, nastaviti i ove godine, a od ostalih projekata kao prioritet je naveo popravljanje loše demografske slike županije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/1304_2.mp3}

U povodu Dana Karlovačke županije danas su dodijeljena javna priznanja za poseban doprinos u prošloj godini te priznanje za životno djelo, koje Županija svake godine dodjeljuje svojim najzaslužnijim građanima.

Ove godine dobitnici su zamjenica ravnatelja karlovačke Opće bolnice, dr. Mirjana Lončarić Katušin, donedavni predsjednik Obrtničke komore Ivan Podvorac, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, ITF – Međunarodna fondacija za razminiranje i pomoć žrtvama mina, te Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata. Nagradu za životno djelo Karlovačke županije dobio je dirigent Mihajlo Šepa, i to zbog izuzetnog doprinosa razvoju glazbenog amaterizma i očuvanju kulturne baštine grada Karlovca, Karlovačke županije i Republike Hrvatske. Šepa je u ime svih dobitnika zahvalio na uručenim priznanjima.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sepa.mp3}

Župan Ivan Vučić čestitao je dobitnicima, a ostalim građanima poručio da se ugledaju na njih.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vucic_zahvala.mp3}

Inače, današnja proslava 19. obljetnice postojanja Karlovačke županije protekla je bez prisutnosti državnog vrha. Osim saborskih zastupnika s područja Karlovačke županije – SDP-ovaca Damira Mateljana i Josipa Benčića, te Laburista Nikole Vuljanića, svečanosti su prisustvovali počasni građanin Karlovačke županije Mate Granić, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske Zvonko Petrnel, gosti iz Dubrovačko-neretvanske, Požeško-slavonske i Ličko-senjske županije, te općina Metlika i Velika Kladuša. HDZ-ov saborski zastupnik Branko Vukelić, inače redovni gost na ovakvim svečanostima, ovoga puta nije se pojavio na proslavi Dana županije.

Svečanost su svojim nastupom uveličali članovi Folklornog ansambla Matija Gubec i ansambla “Vuge”.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zupanija1304/*{/rokbox}