Prženi Calzone

 

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet talijanske kuhinje

Sastojci: tijesto za pizzu
Nadjev za punjenje:

250 g svježeg kravljeg sira
250 g topljena sira Dimsi
150 g pikantne salame
origano
30 g maslaca
ulje za prženje

Opis:

Pripremite tijesto i ostavite da se diže 1 sat.
Svježi kravlji sir i maslac dobro izradite vilicom dok ne dobijete glatku smjesu. Posolite i začinite origanom.
Tijesto tanko razvaljajte i podijelite u četiri kruga promjera 18-20 cm. Krugove zatim nadjenite svježim sirom, komadićima dimljenog sira i salame.
Zatvorite krugove tako da im preklopite rubove koje ste prethodno navlažili. Calzone pržite jedan po jedan u puno ulja na umjerenoj vatri, često ih okrećući kako bi jednakomjerno požutili.
Ocijedite calzone na papirnatom ručniku i poslužite.

IZVOR: www.gastronaut.hr