Udruga stanara-suvlasnika uputila javne zahtjeve Toplani

KARLOVAC – Budući da se sezona grijanja bliži kraju, Udruga suvlasnika-stanara uputila je javni poziv gradskoj tvrtki Toplana da prije početka iduće sezone pregleda mjerače isporučene energije u toplinskim stanicama, što je, ističu, trebala obaviti još prije početka ove sezone grijanja.

Podsjetimo, ova udruga nedavno je javnost upozorila da Toplana uredno izdaje svoje račune iako su na mnogim mjernim mjestima, mjerni instrumenti – neispravni. Naime, na većini mjernih instrumenata po kojima Toplana naplaćuje isporuku toplinske energije nije provedeno redovno petogodišnje baždarenje, pa se ti instrumenti smatraju neispravnima.

Stoga iz udruge pozivaju Toplanu da najkasnije do 15. svibnja provjeri sve mjerne instrumente u njihovom vlasništvu te ustanove evidenciju njihove ispravnosti i nadzora. Drugi zahtjev je da zamjenu neispravnih instrumenata izvrše u razumnom roku, prema planu kojega će javno objaviti na svojim internetskim stranicama. Treći, ujedno i posljednji zahtjev je da u zgradama, odnosno ulazima, gdje su zatečeni neispravni mjerni instrumenti izvrše korekciju do sada izdanih računa.

Svako opstruiranje ovog javnog poziva, upozoravaju iz Udruge suvlasnika-stanara, kao posljedicu će imati postupanje udruge po službenoj dužnosti u skladu s pozitivnim hrvatskim propisima. Od predstavnika suvlasnika u Udruzi pak očekuju da im jave da li je Toplana obavila ono što je dužna.