KABA

Ovrhe trenutno najveći financijski problem Karlovčana

KARLOVAC – U sklopu projekta na temu financijske pismenosti pod nazivom “Ja nepismen(a)? Kaj god!” danas je u Karlovcu u organizaciji Udruge za zaštitu potrošača Grada Karlovca “Korana” održana tribina “Budi sam svoj bankar”.

Tribina je održana zbog najvećeg problema koji trenutno muči većinu Karlovčana, a to su ovrhe, pojasnio je voditelj projekta Željko Tomašić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/potrosaci_1.mp3}

Koliko je zaista ljudi u dugovima, te o kojim svotama se radi u udruzi Potrošač ne mogu točno reći. Ali, dodaje Tomašić, siguran je u pozitivan ishod nove tužbe koju je udruga podigla s udrugom Franak protiv osam hrvatskih banaka. Riječ je o najvećoj kolektivnoj tužbi u Hrvatskoj za čiju je pripremu i doradu Udruga Franak okupila niz pravnih i ekonomskih stručnjaka te prikupila brojne slučajeve i analize kako bi se što bolje izborila za zaštitu prava dužnika u kreditima s valutnom klauzulom, dakle ne samo onima u CHF, već i u eurima.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/potrosaci_2.mp3}

potrosac_tomasic

Ako vas je sram reći da ste u dugovima, da vam ovrha visi nad glavom, te ne znate kako riješiti svoje novčane probleme, možete se obratiti u karlovački ogranak udruge Potrošač. No, od 1. travnja, savjete možete dobiti jedino ako postanete članom udruge.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/potrosaci_3.mp3}

Karlovačka udruga potrošača Korana trenutno ima 147 članova, a broj im iz svakog dana sve više raste.