kuka_gorskikotar2

KARLOVAC – Planinarsko društvo Karlovac organizira 6. „Karlovačku planinarsku školu”.

Škola je priznata od Hrvatskog planinarskog saveza (HPS), a voditelj škole je poznati karlovački ekspedicionist, speleolog, voditelj u seoskom turizmu i ispitani instruktor planinarstva sa licencom HPS-a Mladen Kuka.
Instruktori i predavači u školi su najbolji karlovački planinari, učesnici mnogih ekspedicija i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Karlovačka planinarska škola trajat će šest tjedana, a sastojat će se od teoretskih predavanja koja će biti organizirana jednom tjedno, te praktične vježbe na terenima u okolici Karlovca u obliku jednodnevnih izleta.
Teme koje će polaznici škole učiti su povijest planinarstva u Karlovcu i šire, planinarska oprema, prva pomoć i spašavanje u planinama, osnove speleologije i alpinizma, i ostalo vezano uz planinarstvo.
Praktične vježbe će biti održane na Seljanovoj šetnici – Vila Anzić, Kanjonu Slapnica – Zidane pećine, Špilji Vrlovka, Okiću, Japetiću, Vinici, Kleku i Bijelim stijenama.

Škola je besplatna za sve polaznike, a po završetku uspješni polaznici dobivaju diplome HPS-a. Potom, imaju i mogućnost sudjelovati na “Ekspedicionističkoj školi” u organizaciji CEIK-a „Braća Seljan”.

Škola počinje večeras od 19 sati na Vili Anzić, a prijaviti se možete u Paviljonu Katzler ili na brojeve telefona 098/818-057 i 091/1293-944.