KABA

Benčić: Za godinu dana preuzimamo vlast u Karlovcu!

KARLOVAC – Spremamo se na sljedećim lokalnim izborima dovesti SDP na vlast u Karlovcu – poručio je predsjednik karlovačke gradske organizacije ove stranke i saborski zastupnik SDP-a Josip Benčić, govoreći sinoć na Izvještajnoj konvenciji karlovačkog SDP-a, koja je održana u restoranu Kristal na Baniji. Dodao je da njegova stranka ima rješenje za najveće aktualne probleme u gradu, kao što su primjerice situacija u gradskoj tvrtki Toplana, ali i karlovačkom još uvijek prvoligašu NK Karlovcu. Sadašnja gradska vlast ne radi na rješavanju nagomilanih problema, ocijenio je Benčić.

Benčić je podnio izvještaj za razdoblje od prošle Izvještajne konvencije održane lani u ožujku. Kao poseban uspjeh istaknuo je rezultate postignute na izborima za gradske četvrti i mjesne odbore, ali i rezultate na parlamentarnim izborima. Broj čalaova stranke u posljednjih godinu dana povećan je sa 440 na sadašnjih 560 članova.

Predsjednik GO SDP Karlovac iznio je i program za sljedeću godinu, a to je izrada predizbornog programa do jeseni i njegova prezentacija građanima.

Gosti konvencije bili su predsjednik GO SDP Zagreb, saborski zastupnik i predsjednik Zagrebačke skupštine Davor Bernardić, gradonačelnik grada Jastrebarskog, saborski zastupnik i predsjednik ŽO SDP Zagrebačke županije Mihael Zmajlović, gradonačelnik grada Vrbovskog i saborski zastupnik Željko Mirković, saborski zastupnik Ivo Jelušić, saborski zastupnik i načelnik Općine Kamanje Damir Mateljan, predsjednik ŽO SDP Karlovačke županije Ivan Vuković, gradonačelnica grada Ozlja Biserka Vranić, i tajnik za članstvo SDPH Stjepan Mikulandrić.

Ispred Gradske organizacije HSU konvenciju je pozdravila Nada Eleta, a ispred Matice umirovljenika Nikola Marijanić.

Gosti su pohvalili rad Gradske organizacije SDP i istaknuli da se vidi napredak u radu, koji je, smatraju, pridonio i pobjedi na parlamentarnim izborima, naročito u VII. Izbornoj jedinici gdje je osvojeno 9. mandata, što je premašilo i njihova optimistična očekivanja.

Na konvenciji je izabrano i 17 delegata za konvenciju SDPH koja će se održati 2.lipnja 2012. Delegaciju na konvenciji će činiti: Nikola Badovinac, Ana Belobaba, Davorin Čanić, Miroslav Delić, Branka Foršek, Mladen Grčić, Đurđa  Ivković-Macut, Pero Karmelić, Mladen Krčmar, Žarko Latković, Dario Matanić, Marina Novaković, Boris Ožanić, Mladen Rakočević, Anton Vlašič, Marija Zatezalo, Nikolina Zatezalo i po funkciji idu Josip Benčić i Dario Janković.