cistka_naslovnica

KARLOVAC – Povodom Dana planete Zemlje građani diljem Karlovačke županije okupili su se u zajedničkoj akciji čišćenja “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš”.

Veliku akciju čišćenja započeli su jutros učenici Ekonomske i Tehničke škole, koji su čistili obale rijeke Korane. U akciji je bilo i ozlijeđenih, no, naravno ništa nije smetalo učenicima da počiste okoliš, te izostanu s nastave. Što su pronašli čisteći oko hotela Korana ispričala je školska pedagodinja u Tehničkoj školi Ksenija Jugović.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/cistka_1.mp3}

Akciju je podržao i gradonačelnik Damir Jelić, koji je kazao da će se zasigurno netko od gradskih zaposlenika pridružiti akciji za vikend.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/cistka_2.mp3}

Sutra su predviđene akcije čišćenja okolice poduzeća Wienerberger od 9 sati, kao i čišćenja lijeve obale Kupe od željezničkog mosta do Selca, što s početkom u10 sati organizira HSP dr. Ante Starčevića. Za obje akcije potreban je pomoć volontera.

Također, Planinarsko društvo Dubovac traži pomoć dobrovoljaca za čišćenje lokacije Kalvarija. Okupljanje volontera je previđeno u 9 sati ispred Planinarskog doma Kalvarija.
Osim u Karlovcu, “Zelena čistka” provodit će se u ostalim gradovima Karlovačke županije. U akciju su se uključili Građanska inicijativa Duge Rese GIDRA, kao i Ronilački klub ZABAT, čiji će članovi s volonterima čistiti korito Kupe u Kamanju.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/cistkanaslovnica/*{/rokbox}

Planinarsko društvo Vrlovka organizira čišćenje divljih deponija u naseljima Reštovo i Veliki Vrh u općini Kamanje. U planu je sanacija posljednjih pet divljih odlagališta otpada na području Kamanja, a po završetku akcije Kamanje će biti službeno proglašeno prvom općinom bez divljih deponija u Hrvatskoj.
U Ogulinu će u akciji sudjelovati Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin, koje će osigurati kontejnere, odvoz prikupljenog otpada i procjenu količine prikupljenog otpada, kao i mnoge udruge i osnovne škole.

Organizatori pozivaju građane da se u što većem broju uključe u akciju čišćenja na navedenim lokacijama i pridonesu čistom okolišu za sve nas, ali i za generacije koje tek dolaze.