KABA

“NE rasprodaji gradske imovine pod svaku cijenu, zato i imamo ovakva rugla!”

KARLOVAC – Osim zapuštene Radićeve ulice, jedno od rugla u staroj gradskoj jezgri Zvijezdi je nekadašnja vojarna »Frankopan« na karlovačkom trgu bana Jelačića, koju je još 2007. godine od Grada Karlovca kupila Karlovačka banka. Naime, derutni objekt bivše vojarne već je pet godina okovan građevinskom skelom, no radovi na njemu ne miču se mrtve točke, točnije, nikada nisu ni započeli. Ovaj primjer nije usamljen, upozorila je SDP-ova gradska vijećnica Marija Bodrožić Zorić, poručivši gradonačelniku Damiru Jeliću da bi se prodaji gradske imovine i zemljišta trebalo pristupiti mnogo opreznije, odnosno obvezati neodgovorne investitore na poštivanje rokova završetka izgradnje, kako bi se grad zaštitio od daljnjeg propadanja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/propadanje_1.mp3}

Jelić je odgovorio da ga, kao i sve Karlovčane, i osobno pogađaju situacije u kojima se investitori ne pridržavaju najavljenih planova. No, ruke su mu, kaže, vezane, i to zbog odredbi zakona koji uređuje vlasnička prava i obveze.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/propadanje_2.mp3}

SDP-ova Marija Bodrožić Zorić smatra niti jedan zakon ne sprečava gradsku upravu da kod same prodaje objekata ili zemljišta investitore obveže na poštivanje zadanih rokova. Prema njenom mišljenju, gradsku imovinu ne bi trebalo prodavati prvom invetitoru koji naiđe, od kojih mnoge zanima samo preprodaja i zarada, već bi trebalo podići standarde i imati svoje projekte i viziju razvoja grada.

Zanimalo ju je li ima li Grad Karlovac projekata s kojima se planira prijaviti za Vladine investicijske programe.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/propadanje_3.mp3}

Projekata ima, kaže Jelić, a otkriva i da je već odradio važan sastanak po tom pitanju. No, o kojim se projektima radi, nije precizirano.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/propadanje_4.mp3}