kirinic_snjezana

KARLOVAC – Hrvatski laburisti- Stranka rada organizatori su akcije „Pitajte Vladu” koja će se na nacionalnoj razini provoditi do 12. svibnja. Riječ je o akciji anketiranja građana kroz dva obrasca. Na jednom obrascu građani će odgovarati na pitanja, a na drugom će imati mogućnost sami postaviti pitanja ministrima, odnosno Vladi.

– Na taj način, mi Hrvatski laburisti, služimo kao servis našim građanima, kako bi imali mogućnost izraziti svoje stavove, mišljenja i postaviti svoja pitanja na koja će dobivati pisani odgovor. Obzirom da se ova Vlada ponaša kao „Superhik Vlada”, tj. daje bogatima, a guli kožu siromašnima, i svoje građane kao i uvijek do sada apsolutno ništa ne pita, mi Laburisti smo odlučni u namjeri da takav bezobziran i arogantan način odnosa prema vlastitim građanima, promijenimo na način da se građane ipak nešto u ovoj zemlji pita, jer ovih dana nam je svima postalo očito da je plan 21- plan za njihov klan! Niti jedno društvo na zemlji ne može tako funkcionirati da se građane sustavno tjera u ropstvo i siromaštvo, jer to nije život dostojan čovjeka. Čovjek bi pomislio da će dobivši većinu u Saboru, vladajući to iskoristiti da promjene situaciju za građane na bolje, ali očigledno je to sve bila jedna velika obmana jer ti ljudi su doslovce izgubljeni u vremenu i prostoru. Nikakav plan zapravo nisu imali, već sve što su do sada radili ide metodom pokušaj, promašaj. Ovaj način rada Vlade podsjeća na djecu koja se igraju šibicama u sjeniku – poručili su Laburisti.

Predsjednica karlovačkog ogranka stranke Snježana Kirinić osvrnula se i na rad karlovačke gradske uprave. Požalili su se da u petak, iako je bio radni dan, nisu uspjeli dobiti informaciju da li im je odobreno korištenje javne površine koje su zatražili nekoliko dana ranije.

– Press konferencija održana je na Tržnici zbog propusta gradske uprave, jer očito su se u petak zabunili i okrenuli krivi list na kalendaru (onaj praznički dan), pa nekih nije bilo na radnom mjestu (bio je radni dan), obzirom da traženu informaciju hoće li nam odobriti korištenje javne površine (za koju, usput budi rečeno, još uvijek ne znaju je li njihova ili nije- popis gradske imovine još uvijek nije uređen do kraja) nismo jučer mogli nikoga dobiti na telefon (čak niti na poruku da se netko javi, da nam na to pitanje odgovori). Izgleda da je nekog zaboljela kralježnica, pa je bilo teško zahtjev za korištenje javne površine odnijeti na kat (zahtjev je predan u utorak), ili obzirom na broj zaposlenih nemaju dovoljno kancelarija, pa se zaposlenici gužvaju, jer nešto ih često nema na radnim mjestima za koja ih građani plaćaju više nego dovoljno da bi radili, a možda ih je samo bilo strah da ne pokrenemo još jednu peticiju, recimo jednu takvu da zbog svog nerada ostanu bez svojih udobnih fotelja – stoji u priopćenju koje potpisuje Snježana Kirinić.