Pala odluka karlovačkog HDZ-a: Karamarko najbolji odabir za predsjednika stranke

KARLOVAC – Bivši ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odabir je karlovačkog gradskog odbora HDZ-a za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice na nacionalnoj razini. Potvrdio nam je to danas predsjednik karlovačkog HDZ-a Damir Jelić, otkrivajući zbog čega je izbor pao upravo na Karamarka.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jelic_izbori_1.mp3}

Jelić nam je otkrio i da su u borbi za glasove Karlovac u proteklim tjednima posjetila sva petorica kandidata za predsjednika – Darko Milinović, Domagoj Ivan Milošević, Drago Prgomet, Milan Kujundžić i Tomislav Karamarko. Jedina koja to nije učinila je aktualna predsjednica stranke Jadranka Kosor.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jelic_izbori_2.mp3}

HDZ-u je, smatra Jelić, potrebna katarza, a budućnost stranke vidi u povratku demokršćanskim korijenima i borbi protiv kriminala.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jelic_izbori_3.mp3}


Hoće li Karamarko biti odabir i županijskog odbora stranke ili će njihova potpora ići nekom drugom kandidatu, još uvijek nije poznato. No i to bi trebalo biti objavljeno vrlo brzo, budući da će izbori za novog predsjednika HDZ-a biti održani za tri tjedna, 20. svibnja, na 15. općem saboru stranke u Zagrebu.