KABA

Sutra kreće 19. biciklijada; i u Karlovcu sindikati Vladi dijele žute kartone

KARLOVAC – Za Praznik rada sutra će u Karlovačkoj županiji još jednom biti održana tradicionalna Prvomajska biciklijada.

Sindikalna biciklijada ovaj će put biti sa žutim kartonima, a 19. po redu „Biciklom do zdravlja” kao i uvijek organizira SSSH Karlovačke županije.

Naime, sindikalisti će građanima prije početka biciklijade podijeliti žute kartone, te im objasniti zbog čega daju žuti karton Vladi RH i što traže. Sindikati će sutra u svim većim hrvatskim gradovima prosvjedovati zbog, kako kažu, otpuštanja, zbog najave stečajeva, neisplata plaća, promjena Zakona o radu, zbog svega onoga zbog čega je danas svaki radnik nezadovoljan.

Inače ove se godine na biciklijadi očekuje oko dvije tisuće sudionika, koji će do Grduna doći iz Vrhovca, Duge Rese i Karlovca.

Okupljanje i prijava u radićevoj ulici u Karlovcu su već od 8 sati. Biciklijada iz Karlovca kreće u 10 sati, i to relacijom Radićeva – Zrinski trg – Mačekova – Marmontova aleja – Borlin – Mala Jelsa – Zadobarje – Grdun, odnosno kupalište Grdunac.

Na Grdunu bicikliste očekuje grah, pivo, sok, zabava, a najsretnije i nagrade.

Na oprez na sutrašnjoj biciklijadi i nošenje kacige za mlađe od 16 godina upozorila je i glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/biciklijada_tamara.mp3}

Prvomajska biciklijada je ujedno i početak rada biciklističke ophodnje PU karlovačke, koji će do jeseni svakodnevno patrolirati gradom.
Naime, njihov svakodnevni rad odvijat će se u užem dijelu grada Karlovca, a u policiji očekuju da će značajno pridonijeti rješavanju evidentnih problema nepropisnog parkiranja, kretanja vozila starom karlovačkom Zvijezdom, nepropisne vožnje mopedima Perivojem i drugih prometnih prekršaja koje uoče.
Osim uočavanja prometnih prekršaja njihova značajna uloga je i da u svom svakodnevnom komuniciranju s građanima uočavaju sva devijantna ponašanja, preveniraju i sprečavaju kaznena djela, a ukoliko se ukaže potreba spremni su djelovati i represivno.


Ples